Ø - Hop

Ø - Hop

Tag på Ø-hop i det Sydfynske Ø-hav.

Den gule katamaran Sea Hawk sejler igen i år på Ø-hop i det Sydfynske Ø-hav. I perioden 30. juni – 26. august 2018 kan du hoppe mellem de seks øer, Skarø, Drejø, Hjortø, Avernakø, Lyø og som noget nyt for i år, også Strynø.

Som supplement til de ordinære færger, som betjener øerne året rundt: Højestene, Faaborg III, Strynøfærgen og Hjortøboen, vil Sea Hawk forbinde øerne på tværs af de tre kommuner, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg. Sea Hawk kan dog ikke sejle ind til Hjortø, hvorfor Hjortøboen tager en ekstra tur mellem Hjortø og Skarø og binder derved Hjortø sammen med de øvrige øer.

Du kan sammensætte dit helt personlige ø-hop på hjemmesiden www.ø-hop.dk her kan du også læse om øerne, spisesteder, overnatningsmuligheder, turforslag, seværdigheder og skønne naturområder.

Højestene Skarø og Drejø
Hjortøboen Hjortø og Skarø
Faaborg III

Avernakø og Lyø

Strynøboen Strynø
Sea Hawk Skarø, Drejø, Strynø, Avernakø og Lyø

Priser:

  Ø-hop billet Tillægsbillet
Voksen 200 kr. 100 kr.
Barn 100 kr. 50 kr.
Cykel 40 kr. 20 kr.

Du kan planlægge at starte dit ø-hop i enten Rudkøbing, Svendborg eller Fåborg, og med en ø-hop billet til 200 kr. kan du hoppe rundt på øerne i det Sydfynske Ø-hav. Billetten gælder på alle færgerne i op til syv dage, eller indtil du stiger af ved en af købstæderne Rudkøbing, Svendborg eller Fåborg.

Hvis du allerede står på en ø, kan du købe en tillægsbillet på Sea Hawk og denne giver dig adgang til resten af ø-havet, denne gælder også i syv dage.

Vælger du at starte dit ø-hop i:

  • Fåborg starter du turen på Faaborg III
  • Svendborg kan du vælge at stige på enten Højestene, Hjortøboen eller Sea Hawk
  • Rudkøbing starter du turen på færgen Strynø

Når du først er kommet ud i øhavet, kan du tage den færge der passer dig bedst og besøge de øér du vil. Dog anbefaler vi at reservere plads.

Det er muligt at sammensætte sit eget personlige ø-hop på www.ø-hop.dk, hvor du kan vælge hvilke øer du vil besøge, samt rækkefølge og tidspunkter for turen. Samtidig tilbyder vi også en række turforslag, hvor du blot kan klikke dig ind på en allerede sammensat ture, som du synes lyder spændende.

Du kan vælge at lave et ø-hop på en dag, eller bruge en hel uge på at komme rundt på øerne. Prisen er den samme.

Hvis du laver et ø-hop med de ordinære færger - altså sejllads uden Sea Hawk, kan vi anbefale dig at købe billet via færgernes egne bookingportaler, da en tur uden Sea Hawk er billigere.

Find inspiration på www.opdag-øer.dk

Tag med Fyns Amts Avis med på ø-hoptur med SeaHawk - Film

Læs mere om det Sydfynske Øhav

Ø-hop 2018 er blevet til i et samarbejde mellem Naturturisme I/S, Svendborg Event, Fåborg Turistbureau, Færgesekretariatet, Langeland, Fåborg-Midtfyn og Svendborg kommuner og Havne.

Du kan besøge både Skarø, Drejø, Hjortø, Avernakø, Lyø og Bjrørnø hele året rundt ved at sejle på de ordinære ruter.