Vælg sprog

Rejsebeskrivelser

Illustration af øer i øhavet

Rejsebeskrivelser

Et Øhav i verdensklasse

Rejsejournalisten Johnni Balslev har med stor entusiasme skrevet om Ø-hop i Det græske Øhav i mange år. Vi tog derfor fat i ham for at få ham til at skrive lidt om Ø-hop i Det sydfynske Øhav. 

- Et øhav i verdensklasse si'r de. Ok, det er store ord. Selv for en gammel rejsejournalist, der er vant til overdrevne superlativer. Det må selvfølgelig komme an på en prøve.

Det skønne solskinsvejr her i forsommeren har gjort det til en ekstra dejlig oplevelse at besøge de seks øer i Ø-hopsamarbejdet. En stor del af oplevelsen er sejlturene mellem grønne øer og hvide sejl. Over os en dybblå himmel med vatskyer, under os et øhav i grønne og blå nuancer.

Striben af øer ligger som en perlerække i det blide øhav. Jeg kigger nærmere på seks af dem. Det er Strynø ud for Rudkøbing på Langeland, det er den lille Hjortø, der besejles af Hjortøboen, en færge der bestilles i Svendborg. Lige i nærheden er det Skarø og den større Drejø, der besejles fra Svendborg Havn med færgen Højestene. Endelig er det den lange Avernakø og den mere kompakte Lyø, der begge besejles med Faaborg lll fra Faaborg, turen til Bjørnø besejles af den lille Bjørnøfærgen. 

Lad os så komme afsted.

Læs alle rejsebeskrivelserne her: