Vælg sprog

Oplev Skarø

Skarø gadekær

Oplev Skarø

Her finder du information om Skarø

Skarø ligger ved udsejlingen fra Svendborgsund og er en flad moræneø på 200 ha, godt 30 mennesker bor til dagligt på øen. Store dele af øen er landbrug, og kun få steder er arealerne overladt til naturen.


Øen byder på gode badestrande, flot beliggende rastepladser og dyre- og blomsterrige strandenge. Man kan bl.a. høre den sjældne Grønbroget Tudse kvække i vandhullerne i maj måned, hvor Klyder og andre vadefugle yngler på strandengene. Trampestier tværs over marker og langs kysterne gør det let at udforske øen til fods eller på cykel.


Kalveodde mod syd og Revet mod nordvest af øen er sårbare områder, hvor der henstilles til begrænset adgang fra 1. marts - 15. juli, og Skarø Odde helt mod nord er ynglefuglereservat med adgangsforbud i samme periode.
Skarø by ligger få hundrede meter fra havnen, og er en utrolig charmerende lille landsby, med gadekær, bindingsværkshuse og gårde. På øen findes også en spændende apotekerhave som modtager besøgende. 


Lokale beboere tilbyder guidede ture, cykel og havkajak udlejning og hele skolesommerferien arrangeres der dagligt Ø-frokost og guide-oplevelser. Book en guide her Øguide-tur

Skarø er især kendt for sin is, som kan nydes hele året ved Is-Caféen samt for sin musikfestival hvert år i august.


På øen ligger også Sommersild, som tilbyder overnatning samt salg af lammekød- og skind. Der findes flere hyggeligt kunsthåndværkere, forsamlingshus med plads til overnattende gæster og lystbådehavn med en lille fodboldbane og en legeplads i vandkanten

Skarø deler færgen Højestene med naboøen Drejø. Færgen sejler flittigt hele dagen igennem, ofte med så god travlhed, at du skal sørge for at reservere plads.


Skarø Havn er klar til at modtage lystsejlere i de fleste størrelser og har gode, nye faciliteter, legeplads og grill-område direkte på havnen. Der er cirka 50 gæstepladser. 

 

For yderligere information besøg Visit Svendborg her