Vælg sprog

Oplev Hjortø

Hjortø
Hjortø

Oplev Hjortø

Her finder du information om Hjortø

En lille naturperle

På Hjortø er der højt til himlen, et rigt dyre- og planteliv samt flere børnevenlige strande. Her er hverken kro, købmand eller kirke, for med sine fire indbyggere er Hjortø bland de øer i Danmark med færrest beboere.
Den knap 1km2 store ø er meget flad med et højeste punkt på 3,5 meter. 


På havnen på Hjortø finder du et fint lille museum, med øens historie. 


Øens rige naturliv opleves b.la ved de mange fugleflokke på træk – fra den majestætiske havørn til den lille gærdesmutte, men sjældne klokkefrøer og harer der suser over markerne er ikke sjældne syn på Hjortø. Den vestlige del af øen er et fuglereservat uden adgang fra 1. marts til 15. juli.
Igennem flere år har Københavns Zoo haft et program kørende, hvor der er blevet sat sjældne strandtudser ud på Hjortø. Disse er så småt begyndt at dukke op i naturen og kan kendes på deres unikke mønstre på bugen.
På de braklagte marker afgræsser Herreford-kvæg, som hvert år transporteres fra Taasinge på kvægprammen Yrsa.

 

Det er muligt at overnatte på øen i shelter eller i telt.


Rejsen til Hjortø kan foregå med færgen Hjortøboen fra Svendborg, hvor der er plads til én bil og 12 passagerer. Det er en god idé at reservere plads på forhånd 
Turen tager en time, hvor man passerer gennem det smukke Svendborgsund og sejler forbi Skarø, inden man svinger ind i øens lille havn.


Du har også mulighed for selv at sejle til øen. Havnen på Hjortø har 20 gæstepladser, desuden er der toilet og bad og el på broerne, hvis man ankommer med egen båd.

 

For yderlige information besøg Visit Svendborg her